Relicomp
Suomeksi In English På Svenska
Staff only

TERÄSTUOTTEIDEN VALMISTUS JA OHUTLEVYJEN MUOTOILU

Ideasta valmiiksi tuotteeksi ja tuotantoprosessiksi

 

Käytössämme on uusin teknologia ja tehokkaat valmistusmenetelmät terästuotteiden valmistukseen. Valmistamme omassa tuotannossamme niin yksittäiskappaleet kuin isot sarjatkin, aina asiakkaan toiveiden mukaisesti – kilpailukykyisesti ja kannattavasti.

 

Teräksinen palvelukokonaisuutemme pitää sisällään seuraavat liiketoiminta-alueet:

 

Tuotekehitys

Teemme tinkimätöntä kehitystyötä ohutlevyteknologian tuottavuuden, kilpailukyvyn, kustannustehokkuuden ja laadun parantamiseksi.

Tuotantoprosessia tehostamalla voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä sekä parannuksia tuotteen laadussa.

 

Kehittämiskohteita ovat esimerkiksi: 

  • Osien ja työvaiheiden vähentäminen rakenteita muuttamalla
  • Uudet materiaalivalinnat ja valmistusmenetelmät
  • Tuotteiden toiminnalliset parannukset
  • Osien tarkkuuksien parantaminen rakenteita ja työmenetelmiä muuttamalla
  • Läpimenoaikojen lyhentäminen työvaiheita vähentämällä
  • Toimituslogistiikan yksinkertaistaminen

 

Painomuovaus

Painomuovaus mahdollistaa erittäin nopean protovalmistuksen ja kustannustehokkaan muoto-osien piensarjatuotannon. Edistyksellinen menetelmä korvaa kalliit työkalut ja antaa enemmän mahdollisuuksia tuotteen muotoilulle.

 

Relicomp Oy on ainoa toimija Pohjoismaissa, joka tarjoaa asiakkailleen numeerisen painomuovaustekniikan.

 

 

 

Syväveto

Tuotantomäärien kasvaessa on joustavaa siirtyä syvävetotuotantoon, mikä soveltuu suurille valmistuserille. Tällöin yksittäisen osan kustannus on pienimmillään.

 

Syvävetomenetelmä tarjoaa laajasti mahdollisuuksia suurempien sarjojen muotojen toteuttamiseen. Tuotteen jäykkyyttä parantavat rakenteet pystytään toteuttamaan ilman, että materiaalin paksuus lisääntyy.

 

 

3D-lasermittaus

3D-lasermittaus tuottaa erittäin tarkat mittausdokumentit tuotekehityksen, suunnittelun, tuotannon ja laadunvarmistuksen tueksi.

 

Mittaamme tuotteet skannaamalla niistä kameralla 3D-mallin. Saatua mallia pystytään vertaamaan suunnitteluohjelmiston 3D-malliin, jolloin erot havaitaan selkeästi väreinä ja mittalukuina.

 

Tuotanto

Uudenaikaisissa ja tilavissa tuotantotiloissamme valmistuvat niin pienet kuin suuretkin ohutlevykappaleet tehokkaasti. Ohutlevyä meille ovat kaikki paksuudet 1–20 mm välillä.

 

Ohutlevyleikkauksemme perustuu pääosin laserleikkaukseen, jonka lisäksi pystymme kombi-koneellamme myös lävistämään, muovaamaan ja kierteittämään kappaleet. 3D-laserimme mahdollistaa myös ohutlevytuotteiden laserhitsauksen.

 

Ohutlevyt taipuvat muotoonsa mankeleita tai särmäyspuristimia käyttäen. Numeerisesti ohjatulla mankelillamme voimme valmistaa tarkasti myös muuttuvasäteiset taivutukset.

 

Hitsaukset suoritamme ISO 3834-2 -hitsausstandardin vaatimusten mukaisesti mig/mag-, tig- ja robottihitsauksella. Toistuville tuotteille suunnittelemme ja valmistamme tarvittaessa hitsausjigit.

 

Panostuksemme jatkuvaan parantamiseen näkyy vuosittain uudistuvassa konekannassamme ja työmenetelmien kehityksessä. Toimintaamme ohjaavat laatujärjestelmät ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ja ISO 3834-2. Toiminta- ja johtamisprosessimme perustuvat LEAN-käytäntöihin.

 

Pintakäsittely

Viimeinen silaus asiakkaan tuotteisiin tehdään omassa maalaamossamme.

 

Pintakäsittelyn esikäsittelynä käytämme nykyaikaista Bonderite NT-1 -nanopinnoitetta. Automaattinen pulverimaalauslinjamme käsittelee kappaleet tehokkaasti. Yhdellä ripustuksella kappale kulkee esipesun, rasvanpoiston, kuivauksen ja pulveroinnin läpi uunille, jonka jälkeen kappale on valmis kokoonpantavaksi tai lähetettäväksi asiakkaalle.

 

Kokoonpano

Toimitamme tuotteet valmiiksi kokoonpantuina.

 

Mekaanisen kokoonpanon lisäksi kytkemme niin pneumaattiset, hydrauliset kuin sähköisetkin komponentit. Lisäksi testaamme tuotteen toiminnot.

 

 

3D-lasermittaus